sohoneysubs - Az én munkám a ti örömötökre

A kalóz lét jól passzol Kim Nam Gil-hez

2018. július 26. - sohoneysubs

A kalóz lét jól passzol Kim Nam Gil-hez

Amikor Kim Nam Gil megjelent a ’The Pirates – A kalózok’ forgatásán, azt az utasítást kapta, hogy felejtse el Johnny Depp alakítását, mint Jack Sparrow a Karib-tenger kalózai c. filmben. De nem vette figyelembe ezt a tanácsot, amikor karaktere megformálásán dolgozott. „Habár Jack Sparrow és Jang nagyon különböző karakterek, többször is megnéztem a Karib-tenger kalózait, hogy legalább legyen valami sejtésem arról, miként kéne ábrázolni a kalózokat a filmben.” – mondta Kim a Korea Herald-nak adott interjújában.

A filmben nem csak egy nő irányítja a kalózhajót, de Kim Nam Gil valójában nem egy kalózt játszik. Ő a banditák vezetője, aki összefog a kalózkapitánnyal, a Son Ye Jin által alakított Yeo Wol-al.

A film egy igaz történettel kezdődik, miszerint a Joseon korszakban nyoma veszett a királyi pecsétnek. Ez a történelmi tény alakul át egy fantasztikus mesévé egy szellem bálnáról és azokról a kalandorokról, akik a pecsét nyomába szegődnek. A kalózok és a banditák is keresik a pecsétet és végül összefognak, hogy megtalálják azt.

Habár Jang-ot kalózként azonosítják, a két karakter sokban különbözik egymástól. Jack Sparrow-ról lerí, hogy semmit nem vesz igazán komolyan. Jang Sa Jung, Kim Nam Gil karaktere, vicces és vidám, de emellett a végletekig hűséges, akár az életét is feláldozná azokért, akiknek hűséget esküdött. Habár Kim tanulmányozta Jack Sparrow-t, de törekedett arra, hogy Jang karakterében kihangsúlyozza a koreai vonásokat.

A rendező azt az utasítást adta Kim-nek, hogy játsszon természetesen és vigye bele a saját személyiségét a szerepbe. Megtette. Ez lehet az egyik oka annak, hogy Son Ye Jin úgy véli, az okos bandita szerepe tökéletesen passzol Kim-hez.

Elmondása szerint Kim azért is vállalta el ezt a filmet, mert a legutóbbi két szerepe rendkívül sötét és bosszúszomjas volt. A ’Shark’ c. melodrámában Han Yi Soo-t játszotta, aki a bosszú megszállottja volt, egy olyan férfi, aki eldobta magától a boldogság esélyét azért, hogy bosszút álljon apja gyilkosán. Son Ye Jin szintén játszott a sorozatban, így van összehasonlítási alapja Kim akkori és mostani szerepével kapcsolatban. A ’Shark’ előtt a 33 éves színész a ’Bad guy’ c. sorozatban a szintén bosszúra szomjazó Shim Gun Wook-ot alakította. Így nem meglepő, hogy Jang karakterét felüdülésként jellemezte, a legutóbbi két boldogtalan szerepe után.

Bizonytalan volt az alakításával kapcsolatban. „Szükségem volt már egy olyan áttörésre, ahol természetesebben és felszabadultabban tudok játszani.” – mondta a Korea Herald-nak adott interjújában.

 

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://sohoneysubs.blog.hu/api/trackback/id/tr3114144429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.