sohoneysubs - Az én munkám a ti örömötökre

FILMAJÁNLÓ - Empire of lust / The age of innocence

2018. július 26. - sohoneysubs

FILMAJÁNLÓ - Empire of lust / The age of innocence

Szembejött velem 2 cikk, amik igencsak felkeltették az érdeklődésemet a film iránt. Gondoltam megosztom veletek is.

 

A film címe Empire of lust – A bujaság birodalma vagy The age of innocence – Az ártatlanság kora

A film bemutatója 2015. március 5-én volt.

 

Főbb szereplők:

Jang Hyuk, mint Yi Bang Won herceg

Shin Ha Kyun, mint Kim Min Jae, a Joseon dinasztia főparancsnoka

Kang Ha Neul, mint Jin

 

A történet 1398-ban játszódik.

Yi Bang Won herceg, Taejo király 5. fia, segít apjának megdönteni a Goryeo dinasztiát és megalapítani a Joseon dinasztiát, apja mégis mást tesz meg koronaherceggé. Ám Yi Bang Won-t ez sem tántorítja el céljától, hogy egyszer király legyen. A film sajtótájékoztatóján Jang Hyuk elmondta, hogy karaktere egy ambiciózus, gyakran könyörtelen férfi, akit az érzelmei vezérelnek. „Amikor az emberek Yi Bang Won-ra gondolnak, akkor egy erős akaratú, ambiciózus és racionális figura jut eszükbe. Próbáltam előtérbe helyezni a karakter érzelmi oldalát és igyekeztem több aspektusból is bemutatni, ellentétben a korábbi ábrázolásokkal.” Yi Bang Won később Taejong néven lépett trónra, melyhez több véres esemény vezetett. Ezek közül néhány a testvérei ellen irányult, ezért is nevezik ezt az időszakot a „Hercegek viszályának”.

 

A történet másik kulcsfigurája Kim Min Jae főparancsnok, aki figyelemmel kíséri Yi Bang Won ténykedését, attól félve, hogy a herceg letaszítja apját a trónról. Mindeközben beleszeret egy kurtizánba (Kang Ha Na). Mindent kockára tenne érte, annak ellenére, hogy tisztában van vele, a nő bosszút esküdött ellene.

 

Mindez már elég is lenne egy izgalmas, feszültségekkel teli történelmi filmhez, de ami leginkább felkeltette az érdeklődésemet, az Kang Ha Neul, aki egy olyan karakter bőrébe bújik, amilyet nem láthattunk még tőle. Ő játssza Jin-t, Kim Min Jae főparancsnok fiát. Mivel ő a király sógora, nem vehet részt a politikai, hivatali életben, így céltalanul tengeti napjait, az örömöknek élve. Jin figurája minden, csak nem szerethető. Ezért is ellenezte a színész ügynöksége, hogy elvállalja a szerepet. De Kang Ha Neul ragaszkodott hozzá. Kihívásnak tekintette, ki akarta próbálni magát egy negatív figura megformálásában. „Nem akarom elveszíteni ezt az esélyt.” – mondta. A Newsen-nek adott interjújából kiderül, hogy nagyon megviselte az a jelenet, ahol meg kellett erőszakolnia az egyik női szereplőt. Nem elég, hogy ez volt az első intim jelenete eddigi pályafutása során, nehezítette a helyzetet, hogy erőszakosnak és kegyetlennek kellett lennie. „Őszintén szólva, miután végeztünk a felvételekkel, magamban vívódtam, mint férfi és mint ember.” – mondta Kang Ha Neul. Rosszul érezte magát azért, mert a filmben meg kellett erőszakolnia valakit, ráadásul az áldozatot játszó színésznőt is sajnálta. „A színésznő azt mondta, hogy minden rendben volt, ez csak egy film és csak színészkedtünk, de én mégis vívódtam magamban.” – mondta Kang Ha Neul. – „A forgatás után együtt ettünk és közelebb kerültünk egymáshoz, én mégis rosszul éreztem magam.” A filmben játszó többi színész is sajnálta az áldozatot játszó színésznőt. „Beszélgettünk arról a többiekkel, hogy hogyan törődhetnénk jobban a színésznővel.” – mondta Kang. – „Kényelmetlenül éreztem magam.”

Az világosan látszik ebből a néhány mondatból, hogy Kang Ha Neul egy rendkívül érzékeny és lelkiismeretes ember és színész. Ezért is vagyok rá nagyon kíváncsi ebben az új szerepben.

 

A film rendezője, Ahn Sang Hoon (Arang – 2006, Blind – 2011) akkor kezdett érdeklődni a történelem ezen szakasza iránt, amikor felfedezte, hogy néhány történelmi adat hiányzik. Kutatni kezdett, hogy kitöltse a hézagokat és ekkor fogalmazódott meg benne a film ötlete. A rendező elmondta, hogy a film sokkal inkább azon szereplők történetére koncentrál, akik részesei voltak a hatalomért vívott harcnak és ez valamennyire háttérbe szorítja a történelmi eseményeket.

 

Forrás 1       Forrás 2        Forrás 3

 

Ha mindez nem volt elég ahhoz, hogy felkeltsem az érdeklődéseteket, akkor íme a film előzetese!

A bejegyzés trackback címe:

https://sohoneysubs.blog.hu/api/trackback/id/tr814144465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.