sohoneysubs - Az én munkám a ti örömötökre

Kim Nam Gil gondolatai a Pirates c. filmről és a forgatásról

2018. július 26. - sohoneysubs

Kim Nam Gil gondolatai a Pirates c. filmről és a forgatásról

Amikor az emberek Kim Nam Gil-re gondolnak – a vékony, de férfias alkatú 33 éves színészre – gyakran kőszívű, komoly emberként írják le, szomorú és titokzatos tekintettel. Mindez valószínűleg az általa játszott bosszúálló szerepeknek köszönhető (Bad guy, Shark).

De új filmje, a Pirates sajtótájékoztatóján megmutatta, hogy mindez nem igaz. Sötét és súlyos szerepei ellenére, ő egy vidám, beszédes, fesztelen ember, aki időnként olyan, mint akinek „hiányzik egy kereke”, ahogy ő fogalmazott. Úgy látszik, most megtalálta a személyiségéhez tökéletesen passzoló szerepet.

A Pirates c. filmben Jang Sa-jung szerepét játssza, egy egyszerű és szellemes embert, aki egy banditákból álló csoport vezetője.

Szereplőtársa, Son Ye-jin, akivel másodszor forgat együtt, elmondta, hogy „A filmben, Kim megtalálta azt a ruhát, ami illik rá.”

„A rendező azt mondta nekem, hogy legyek önmagam és játsszak természetesen.” – mondta Kim a The Korea Herald-nak adott hétfői interjúban.  Elárulta, hogy azt az instrukciót kapta, hogy felejtse el Johnny Depp-et és az általa alakított Jack Sparrow-t (Karib-tenger kalózai). „Koreaban ez a első igazi kalózos film, és annak ellenére, hogy Jack Sparrow és Jang Sa-jung két teljesen különböző karakter, sokszor megnéztem a Karib-tenger kalózait, hogy legalább legyen valami sejtésem arról, miként kéne ábrázolni a kalózokat a filmünkben.” – mondta. Kim viccelődött filmbéli sminkjén, mellyel füstös szemeket varázsoltak neki és a megannyi ékszeren, melyeket ráaggattak. A rendező azt mondta neki, hogy Jack Sparrow vidámsága jó kiindulási alap, de a két kalóz sokban különbözik egymástól.  Kim elmondta, hogy bár karaktere emlékeztet Jack Sparrow-ra, de arra törekedett, hogy az általa megformált kalózban több ázsiai és koreai vonás legyen. Elmagyarázta, hogy Jang Sa-jung mulatságos és optimista figura, de emellett lovagias és hazájához, barátaihoz a végletekig hűséges. „Végül is a filmben nem kalóz vagyok, hanem egy bandita, aki átszeli az óceánt, hogy megtaláljon egy bálnát.” – mondta.

A film, melyet Lee Seok-hoon rendezett, többnyire egy kalózhajón játszódik, és egy, a korai Joseon időkben (1392-1910) eltűnt királyi pecsét történetét meséli el. Habár az alapja, az eltűnt pecsét, igaz történet, de a film ügyesen vegyíti a történelmet a képzelet világával, újragondolva a pecsét felkutatását.

A filmben, a Jang által vezetett banditák bandája és a Yeo-wol (Son Ye-jin) által vezetett kalózok bandája is kétségbeesetten keresi a pecsétet, üldözve egy bálnát, mely lenyelte azt.

„Könnyű döntés volt a szerep elvállalása, miután elolvastam a forgatókönyvet.” – mondja a színész. „Amikor hallottam, hogy a leendő karakterem egy kalóz, aki tengeribeteg és rosszul van a hal szagától, azt gondoltam, ez igazán mulatságos.”

Elmondta, hogy a forgatás nem volt könnyű, különösen a hajón, óceánon játszódó, illetve a bálnás jelenetek. Mindezek ellenére a forgatást kalandként élte meg és úgy gondolja, hogy nagy lehetőségek vannak a filmben.

Kim sokat készült a filmre, mert vágyott már egy könnyedebb, lazább szerepre. „Elégedetlen voltam az előző munkámmal, melyben több hiányosságot is felfedeztem. Ezért a Pirates forgatása során végig jelen volt egyfajta bizonytalanság az alakításommal kapcsolatban. Szükségem volt egy olyan áttörésre, ahol természetesebben és felszabadultabban tudok játszani.” – mondta.

Kim-et meglepte, mennyire élvezte a forgatást, különösen azt, hogy ilyen nagyszerű „veterán” színészekkel dolgozhatott együtt.  „Valamennyire sikerült túllépnem az aggodalmaimon és élvezni tudtam a forgatást.”

Kim reméli, hogy a film ugyanannyi élvezetet fog nyújtani a nézőknek, mint amennyiben neki volt része a forgatás során.

A filmet augusztus 6-án mutatják be a koreai mozikban.

 

Forrás 1

Forrás 2


 

A bejegyzés trackback címe:

https://sohoneysubs.blog.hu/api/trackback/id/tr2714144423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.