sohoneysubs - Az én munkám a ti örömötökre

Lee Jun Ki interjú - 2016. március

2018. július 26. - sohoneysubs

Lee Jun Ki interjú - 2016. március

Emlékszel, hol volt a legutóbbi interjúnk?

Hm, nem Kanadában volt?

A Kanadából Szöulba tartó repülőn, miközben átvészeltünk néhány légörvényt.

Tényleg! Néhány hónappal a leszerelésem után, ugye? Sokat álmodtam róla, de a valóság más volt. Haha. A légörvény a legfélelmetesebb dolog a világon. Utálnék mindent elveszíteni.

Sok idő eltelt azóta. Sok minden történt veled, ugye?

Semmi extra. Idén is forgatok. A legnagyobb változás, hogy öregebb lettem.

Az öregedés ajándék egy színésznek, nem? Főleg a férfiaknak.

Én is így gondolom. Remélem, a korom jól passzol majd a jövőbeli szerepeimhez. Ilyen munkákat szeretnék találni.

És milyen volt a tavalyi éved? Legyőzve a légörvény-fóbiádat, Szicíliában, Sanghajban és Capetown-ban forgattál?

Tavaly dolgoztam, nem sokat pihentem. Volt egy koreai sorozatom, a Scholar who walks the night (Az éjszakai tudós), de még előtte forgattam egy kínai filmet, egy hónapig Sanghajban laktam. Szicíliában is voltam, a saját szememmel láthattam, hogy mennyire gyönyörű és különleges helyek vannak ott. A legszínesebb emlékem a Resident Evil 6: The final chapter (Kaptár 6: Az utolsó fejezet) forgatása Dél-Afrikában. Körülbelül egy hónapot töltöttem ott. Nem tudom, hogy azért, mert ez inkább csak egy cameo-féle szerep volt, de nem éreztem semmilyen nyomást és igazán élveztem a forgatást. Amikor épp nem volt jelenetem, körbejártam a helyszínt és sokat tanultam.

Láttam a közös képeidet Milla Jovovitcha-al. Gratulálok az első Hollywood-i filmedhez! Itt is hasonlóképp élvezted az akciójelenetek forgatását?

Haha. Nem nevezném olyan nagy filmnek, ami előrébb visz ezen a piacon. Milla egy nemzetközileg elismert színésznő, de ezt egyáltalán nem éreztette. Habár valószínűleg teljesen kimerült az akciójelenetek órákig tartó forgatásától, mégis mindig mosolygott, nagyon motiváló volt számomra. Szeretek a testemmel játszani. Ez olyasmi, amire büszke vagyok, de ez ugyanakkor valamilyen szinten be is határol. Ezért törekszem már-már csökönyösen a tökéletességre a forgatások során, és ő is pont ilyen. Nem kímélte önmagát és szívesen meghallgatta a tanácsaimat.

A rendező, Paul Anderson személyesen választott ki téged?

Azt mondták, hogy nem beszél koreaiul, ezért hang nélkül nézte meg az egyik filmemet és így tanulmányozta az arcjátékomat és az érzelmeket, amiket kifejeztem. Milla, a felesége, mondta, hogy néhány napra rátapadt a laptopjára és a videóimat nézte, főleg a Joseon gunman-t (Csoszoni lövész) és a Scholar who walks the night-ot (Az éjszakai tudós).

Fantasztikus érzés lehetett, hogy egy olyan ember figyelt fel rád, aki nem ismer téged, ráadásul egy teljesen más kultúrából származik.

Nagyon hálás voltam, amikor értesítettek. Nem azért kaptam meg a szerepet, mert ismert vagyok Ázsiában. Őszintén szólva, előfordul, hogy valakit a népszerűsége miatt kérnek fel egy cameo szerepre, anélkül, hogy a munkáit megnézték volna. Hálás voltam, hogy azért léptek velem kapcsolatban, mert a rendezőnek tetszettek a munkáim. Mondhatni, meghatódtam. Nincs sok jelenetem a filmben, de jó tapasztalat volt, lehetővé tette, hogy álmodozzak és tervezgessek a jövőre nézve. Bármit is forgatok, mindig elégedetlenül zárom az évet. Még ha a munkáim nem is érik el a "daebak” szintet, azért remélem, hogy sikeresek és sikeresek is lesznek. Mostanában nagyon eltökélt vagyok ezzel kapcsolatban.

Úgy tűnik, általában elégedetlen vagy a nézettséggel. Melyik munka volt számodra a legkedvesebb és melyik miatt bánkódtál?

Scholar who walks the night (Az éjszakai tudós). Úgy gondoltam, hogy ez egy egyedi és új történet, de azt hiszem, a meggyőző ereje idővel visszaesett. Tavaly nagyon mohó voltam. Ki akartam próbálni a színészkedés egy teljesen más fajtáját, de úgy tűnik, nem tudtam teljesen meggyőzni a nézőket, ezért egy kicsit szomorú és csalódott vagyok.

Koreában egy sorozatnak nehéz elérni a speciális vagy egyedi jelzőt.

Koreában nem egyszerű sikert elérni bizonyos műfajokkal. Úgy tűnik, a nézők csillogó és boldog dolgokat szeretnek látni, még akkor is, ha egy drámáról van szó. Remélem, továbbra is olyan szerepeket játszhatok majd, mint eddig. Vannak olyan projektek, amik képesek üzenetet közvetíteni, amik jelentéssel bírnak egy színész számára, még akkor is, ha alacsonyabb a nézettségük.

És mit csinálsz mostanában? A sorozatokon és filmeken kívül nem nagyon látunk téged. Egyáltalán nem szerepelsz varieté műsorokban.

Hm...mondjuk úgy, hogy bizonytalan vagyok a varieté műsorokkal kapcsolatban. Ha például élvezném, hogy megmutathatom, ki is vagyok a való életben, akkor megérné ilyen műsorokban szerepelni, de nem tudom, meg van-e hozzá a képességem.

Készültem néhány választási lehetőséggel. Ha választanod kéne, melyikben szerepelnél? Real men(Valódi férfiak), Three meals a day (Napi háromszori étkezés), Running man, SNL Korea, Please take care of my fridge (Figyeld a hűtőmet)?

Ha választanom kéne, akkor a Three meals a day lenne a befutó. Azt hiszem, ez a műsör lehetővé tenné, hogy természetes módon mutathassam meg magam. Ráadásul szeretek főzni és szeretem használni a testemet.

Mit fogsz csinálni, miután véget ér a fotózás?

Jelenleg hibernált állapotban vagyok. Minden évben elmegyek egy családi utazásra a szüleimmel, amit nagyon élvezek. Tavaly Fukuoka-ba mentünk, előtte Okinawa-ra, az előtt pedig Hawaii-ra. A szüleim szeretnek utazni a szabadidejükben és mostanában gyakran járnak Japánba.

Te szoktad intézni az utazással kapcsolatos dolgokat, mint a jegyek megvétele, a közlekedés előkészítése?

Az ilyen utak megtervezésekor tudatosul bennem igazán, hogy milyen hálás vagyok a menedzsmentemnek. A családi utazások minden részletéről én gondoskodok, az elejétől a végéig. Megtervezem, lefoglalom, amit kell, autót bérelek, ezáltal sokkal inkább megértem a menedzserem erőfeszítéseit.

Sokat szoktál edzeni, amikor épp nem forgatsz?

Jobban szeretek futni, mint izmot építeni. Szeretek aktívan élni. Ezért is aggódnak a rajongóim, amiért sok akció sorozatot/filmet forgatok.

Aggódnak, hogy megsérülsz, nem?

Az akció olyan műfaj, amit nem csinálhatsz örökké. Egy akció szerep azt jelenti, hogy a testedet felhasználva kell játszanod. Mint színész, ezt áldásnak érzem, annak ellenére, hogy kimerültséggel és megszámlálhatatlan sérüléssel jár. Addig szeretnék ilyen szerepeket vállalni, amíg a testem megengedi. Habár most ezt mondom, nem tudhatom, nem ez lesz-e az utolsó interjúm. A jövő évtől kezdve azért szeretnék egy kicsit átlagosabb szerepeket játszani. A Moon lovers (A Hold szerelmesei) nem kifejezetten egy akció sorozat. Nagy a szereplőgárdája. Mindezidáig általában én voltam a főszereplő, de most, ebben a sorozatban többekkel osztozom ezen a szerepen.

A regény, amelyen a Moon lovers alapszik, nagy siker volt Kínában. A sorozatot megelőző őrület a Sandglass-hoz hasonlítható. Milyen szerepet játszol a Moon lovers-ben?

Én vagyok Wang So, Wang Gun negyedik fia. Ő egy olyan herceg, aki kezdetben elég messze van a koronától, mégis uralkodóvá válik, Gwangjong néven. Elég durva, vad természetű, ezért is hívják Farkaskutyának. Aztán találkozik Hye Soo-val, akit IU alakít és románc szövődik köztük. Érdekes lesz látni, ahogy uralkodó válik belőle. A sorozat 100%-ban előre gyártott lesz, azt hiszem, a mostani hosszú hétvége után kezdünk neki a forgatásnak. Szórakoztató lesz a palotában lenni és figyelni a trónért folyó harcot.

Megnézted a kínai változatot?

Csak az első 10 részt. Ugyanezt csináltam a Scholar who walks the night esetében is. Ha van eredeti változat, akkor megnézem vagy elolvasom, de csak annyira merülök el benne, hogy megértsem a lényegét és legyen viszonyítási alapom.

Kim Kyu Tae lesz a rendező. Ez az első alkalom, hogy vele dolgozol, ugye?

Ő volt az egyik döntő érv, amiért elvállaltam a szerepet. Olyan sorozatokat rendezett már, mint például a That winter, the wind blows. Úgy gondoltam, sokat tanulhatnék egy olyan rendezőtől, akinek olyen filmográfiája van, mint neki. Ezért is kerestem meg én őt elsőként, anélkül, hogy tudtam volna, milyen színészt képzelt el a fejében.

Mit szeretnél nyerni ebből a projektből?

Amit mindenképp szeretnék elnyerni, az a nézők szeretete. Egy színésznek a nap vége a közönséggel, nézőkkel való kommunikációról szól. Teljesen belevetem magam ebbe a szerepbe, hisz valószínűleg ez lesz fiatal éveim utolsó sageuk (történelmi/kosztümös mű) sorozata.

Amikor 30 éves lettél, azt mondtad, hogy idősebb korodban sem szeretnéd elveszíteni az ártatlanság érzetét. Hogy megy? Sikerül?

Azt hiszem, jól megy. Mégis úgy érzem, azáltal, hogy egyre kedvesebb és kedvesebb vagyok, a végén el  fogok tűnni. Vajon ha nem lennék ennyire nyílt és őszinte...

Haha. Hogy érted ezt? Az ártatlanság érzetét többféleképpen is meg lehet találni.

Hogy is mondjam... Épp ellenkezőleg, az életem sokkal egyszerűbb most, mint korábban. Amikor nem forgatok, nem csinálok semmit a szabadidőmben. Még amikor pihenek, akkor sincs semmilyen hobbim, ami kikapcsolna. Csak otthon vagyok.

Pedig sokkal lelkesebb vagy, mint sokan mások. Még mindig megvan a videó, amit Kanadában csináltam a telefonommal a záró bulin. Azt hiszem, nem lett volna furcsa, ha annak idején idolként debütálsz.

Énekeltem és táncoltam, miközben ittam, ugye? Ez egy ártatlan dolog. Ha valami furcsának ígérkezik, akkor nem megyek. Még most is, amikor vége van egy rendezvénynek, akkor összegyűlünk egy teremben/szobában és csak jól érezzük magunkat. Gondolom, sokan mennének egy híres klubba, de én inkább egyszerűbben töltöm el az időmet. Mivel a stáb nagyon keményen dolgozik, szeretném, ha jól éreznék magukat, ezért legközelebb megpróbálok elmenni velük egy klubba. Azt hiszem, következő életemben idolként kéne újjászületnem. Mostanában, amikor figyelem az idolokat, irigylem őket, amiért ennyiféle tapasztalatot gyűjtenek életük során.

Ezért nincsenek botrányaid? Még csak pletykák sincsenek a szerelmi életedről.

Tényleg nincsenek. Ez egyáltalán nem vicc. Ha kirobban egy botrány, az a fejébe szállhat a hírességeknek, mert azt mutatja, hogy valamennyire ismertek, még akkor is, ha a média nem veri olyan nagydobra a botrányt. Óvatos vagyok, amikor emberek vesznek körül. Azon szoktam gondolkozni, hogy vajon miért érzem magam kényelmetlenül, amikor egy forgatási nap végén elmegyünk közösen valahová. Lehet, hogy tényleg öregszem?

Annak ellenére, hogy szenvedélyes vagy, mindig alázatosan és udvariasan viselkedsz. Nem okoz nehézséget egy kvázi mintadiák életét élni?

Köszönöm, hogy ilyen kedvesen vélekedsz rólam. Mivel szeretem az embereket, nem tudok mást tenni, mint őszintén szembenézni velük. Ha valaki hazugságban él, annak nehéz és szörnyű élete lehet, nem igaz? Úgy gondolom, lesznek olyan emberek, akik emlékezni fognak az őszinteségemre. Összetörne a szívem, ha csalódást okoznék nekik és ezért hátat fordítanának nekem.

Részt veszel a Dongju című film VIP premier vetítésén, amit Lee Joon Ik rendezett (ő rendezte a Király és a bohóc című filmet). Örökéletre szóló különleges kötelék van köztetek?

Ez egy különleges kötelék, ugye? Ő az, aki lehetővé tette, hogy ilyen színész válhasson belőlem, mint amilyen most vagyok. Habár egy ideig nem volt lehetőségem kapcsolatba lépni vele, de mindig úgy figyelt rám, mint egy apa a fiára. Amikor a megmentőmnek neveztem, megdorgált. Ezt mondta nekem: „Te végezted el az összes munkát, úgyhogy ne mondj ilyeneket!” Mondtam neki, hogy mostanában fiatalokkal dolgozom együtt, és olyanok vagyunk, mint a barátok. Erre ő azt mondta, hogy nekünk is barátokként kéne viselkednünk egymással. Piszkálnom kell, hogy igyekezzen az új filmjével és adjon nekem is egy szerepet benne.

Közeleg a Holdújév. Tudod már, mivel fogod tölteni az ünnepet?

Újév napján meglátogatom a rokonaimat, fogadom az unokaöccseimtől/unokahúgaimtól a köszöntő meghajlásokat, amiért cserébe újévi pénzt adok nekik.

(A Holdújév egy három napos ünnep. A szebe (세배) tradicionális koreai újévi köszöntés az idősek, idősebbek felé (családtagok, ismerősök, feljebbvalók). Mély meghajlásból áll, mely során letérdelnek a földre, kinyújtják maguk előtt mindkét kezüket és meghajolnak. Az újévi ünnepség a csharje szertartással kezdődik, amit teaceremónia, majd a szebe követ. A meghajlást a rokonok és a szomszédok felé az újévet követő első öt napban kell bemutatni. A szebe alatt a Szehe pok manhi paduszejo (새해 복 많이 받으세요) mondattal fejezik ki jókívánságaikat a következő évre. Az idősek általában újévi pénzzel viszonozzák a köszöntést, amit egy szerencsehozó tasakban adnak át, mely díszített és selyemből készült, majd úgynevezett toktamot (덕담), pár bölcs szót mondanak. A régi időkben rizsből készült süteményt vagy gyümölcsöt adtak ilyenkor a gyerekeknek, fiataloknak. Manapság népszerű ajándék a szülők számára a ginzeng, a méz, különféle ajándékkosarak és szépítkező szerek.)

A köszöntő meghajláshoz házasnak kéne lenned...

Szeretnék megnősülni. Most vagyok 35 éves. Ezt eddig nem is igazán realizáltam magamban. Mármint a tényt, hogy meg kéne nősülnöm. Ijesztő, amikor a házasságra gondolok.

Még van időd megházasodni. Már így is sunbae vagy.

(sunbae: esetünkben tapasztaltabb színész)

Azok a sunbaek, akik régen gyerekként láttak engem, most kollégaként tekintenek rám. Amolyan „Jun Ki, te is sokat dolgoztál, ugye?” módon. Ettől valahogy nagyobb nyomást érzek magamon. A mostani projektben (Moon lovers) sok fiatal van. Vezetnem kell őket és jó példaként kell állnom előttük, hiszen még nem vagyok egy öreg, rengeteg munkatapasztalattal rendelkező sunbae.

Úgy érted, inkább egy jó hyung vagy, aki figyel a többiekre a forgatások alatt?

Hyunie (Byun Baekhyun) nagyon kedves a számomra. Odafigyelek az összes fiatal színészre, de Hyunie kifejezetten felhívta magára a figyelmemet. Ezért, ha csak egy szót kéne mondanom a végén, azt Hyunie-nak mondanám. Most egymás mellett élünk, így gyakran találkozunk. Szeretnék vigyázni, figyelni rá, mert még nincs olyan sok színészi tapasztalata. Amikor meglátom, gyakran megnevettet. Úgy látszik, tényleg öregszem. Komolyan.

Megvannak a terveid az idei évre?

A Moon lovers forgatása során valami másra kell törekednem. Idén egy kicsit harcosabb akarok lenni. Mindezidáig főleg a sorozatokra fókuszáltam, így most egy ideig a filmeket kéne előtérbe helyeznem. De először megpróbálom jól élni az életemet, mint Wang Gun negyedik fia. Király vagyok! Milyen magasztos rang!

Forrás 

A bejegyzés trackback címe:

https://sohoneysubs.blog.hu/api/trackback/id/tr3714144475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.